Tuesday, 31 October 2017

Iklan Jawatan Kosong Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (KOWAMAS) (15 Disember 2017)

Calon-calon yang berminat, berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat ditetapkan adalah dijemput untuk memohon untuk mengisi iklan jawatan kosong di Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (KOWAMAS).

KOWAMAS

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan.

Maklumat Jawatan Kosong:
  1. JURUJUAL PEMASARAN (6 KEKOSONGAN)

Tarikh Tutup Permohonan: 15 Disember 2017

Lokasi: Putrajaya

Cara permohonan: "APPLY ONLINE"

Info:
  • Anda perlu memasukkan kata kunci: KOPERASI WAWASAN MALAYSIA BERHAD di ruangan ‘Carian Segera’, pilih ‘Cari Majikan’ dan tekan butang search.
  • Selepas paparan banyak tajuk cawangan-cawangan, pilih KOPERASI WAWASAN MALAYSIA BERHAD (KOPERASI WAWASAN MALAYSIA BERHAD, PETALING, SELANGOR. SEKTOR: AKTIVITI PEMINJAMAN WANG BERLESEN).
  • Klik pada tajuk iklan tersebut dan buat permohonan secara online.

INFO

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas), (dahulunya dikenali sebagai Koperasi Lepan Kabu Berhad) telah ditubuhkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998. Penglibatan awal koperasi dimasa itu adalah berkisar dalam perniagaan retail di Kuala Krai dan Kota Bharu, Kelantan.

Pada penghujung 2007, sembilan (9) Ahli Lembaga baru telah dilantik untuk mengemudi jawatan-jawatan penting di dalam koperasi. Di bawah pengurusan Lembaga yang baru ini, koperasi telah berjaya membentuk arahtuju dalam mengembangkan dan memperbagaikan perniagaannya sejajar dengan objektif untuk pembangunan status ekonomi ahli-ahli disamping membantu Kerajaan mencapai visi dan misi kepada masyarakat Malaysia yang makmur dan majujaya.

Kowamas, nama komersial yang terbaru dalam pasaran, selaras dengan arahtuju operasi dan kepentingan perniagaannya telah mencapai persetujuan dengan sebuah institusi kewangan yang terbesar di Malaysia untuk mengujudkan skim pembiayaan peribadi kepada ahli-ahlinya dan telah juga mengenalpasti beberapa lokasi yang stratejik untuk pembangunan hartanah.

Disamping itu, Kowamas juga sedang di dalam peringkat rundingan terakhir untuk menceburi sektor pengangkutan, perladangan dan retail.

Semoga berjaya.

Add Comments


EmoticonEmoticon